noapood.lipso.net Forum Index noapood.lipso.net
noafoorum, mis siin ikka
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kööginoad

 
Post new topic   Reply to topic    noapood.lipso.net Forum Index -> kööginurk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kaupo



Joined: 02 Apr 2007
Posts: 7
Location: Tln

PostPosted: Thu Apr 12, 2007 12:01 pm    Post subject: Kööginoad Reply with quote

Minu tähelepanekud:

Fiskars: jama, pehmed terad, ei lõika ega hoia tera. Ainul kõige suurem kokanuga, nn "peakoka nuga" on normaalne/enam vähem korraliku lõikamisega.
Sepistatud Fiskars: ikka jama, ei lõika ja läheb ruttu nüriks!

Sanelli: kummitaolisest materjalist käepide (ei kesta masinpesu), pleekib ja läheb karvaseks, terad lõikavad keskmiselt/hästi, väga hea on "köögikirves" lausa "kondikindel", täkkeid peale ei jää! Sanelli Jaapani kokanuga on salati hakkimiseks täitsa korralik nuga!

Victorinox: hinna ja headuse suhtes üks parimaid saada olevatest, lõikavad hästi ja valik on suur.

Henckel/Zwilling: http://www.zwilling.com/locale/en_ww/index.php?bereich=sortiment&produktbereich_id=1&produktbereich=serien
suur valik, korralik töö, väga palju erinevaid terasid ja nugasid. Kasutab ka Solingeni terast. Minul väike tulipunase peaga koorimisnuga (crüogeeniliselt töödeldud) lõikab imehästi, paremini kui kõik teised! TWIN Collection juustunuga on mul ka, päris hästi lõikab kõva juustu! http://www.zwilling.com/locale/en_ww/index.php?bereich=sortiment&produktbereich_id=1&produktbereich=serien&serie_id=2629




Böker: 37 kihilise damast-terasega sashimi/yadama mille lõiketera on VG-10 (koobalt) terasest. Tera kõvadus 60 HRC Käepide veidi peenike.
Väga hea kala ja lihalõikude lõikamiseks ja viilutamiseks.

http://www.amazon.com/Boker-Yadama-II-Kitchen-Knife/dp/images/B000OT0SCM




Jaapani kolmekihilise teraga sepistatud kokanuga Santoku. Sepistusjäljed tera külgedel. Markeeringus ainult hieroglüüfid, seepärast ei tea tootjat ega terast. Kuna müüakse koos MAC nugadega (ja on MAC-ist kallim) siis võib olla mingi MAC eriseeria või mingi tunnustatud Jaapani meister. Micarta käepide, ilmselt Hitachi Blue Steel. Väga hea kokanuga.

MAC: Minu absoluutne lemmik. Noad tõsisele profile! 64 HRC! Kasutab Hitachi Blue Steel`i kus ülikõrge süsinikusisaldus (~1,4%) ja ports wolframit.
Olen kasutanud Nakiri`t ja väikest sirget koorimisnuga. Ei ole masinpestavad aga lõikavad imehästi! Käepide, balanss ja terahoidmine lihtsalt super!

http://www.macknife.com/


tellisin endale MAC MTH-80 /Pro Chef's Knife 8" with dimples/ mis pani just ühe testi kinni, nädala pärast on kohal! Ai kuidas lõikan kõike mis maitsev!


Last edited by Kaupo on Thu Apr 12, 2007 8:43 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
vanakaru



Joined: 08 Nov 2006
Posts: 137

PostPosted: Thu Apr 12, 2007 12:43 pm    Post subject: Reply with quote

kus neid MAC nugasid leida????
senini kasutan Victorinoxusid -- igatahes fiskarsi omad lälsid kohe läbi nase kiiresti ämmle kui noksud muretsesin.

prooviks järele mes asjad on
_________________
ekslik on inimene kes arvab end elavat igavesti kui väldib võitlust
ei raugaeast leia ta eal seda rahu mis odade antud
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Kaupo



Joined: 02 Apr 2007
Posts: 7
Location: Tln

PostPosted: Thu Apr 12, 2007 8:20 pm    Post subject: Reply with quote

MAC-i müüb Heres:
http://www.heres.ee/index.php?lang=est&main_id=7&cat_id=62

sealt ostsin ka selle kihilise jaapani kokanoa.
Back to top
View user's profile Send private message
Sprot



Joined: 22 Sep 2006
Posts: 114
Location: Tallinn - Saue

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 8:37 am    Post subject: Reply with quote

Olen mõelnud vahel nende brisa jaapani kööginugadele.. täitsa huvitav mis nende väärtus võiks olla

http://www.brisa.fi/jap.html
_________________
Vot sedapsi Minu tehtud noad
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Kaupo



Joined: 02 Apr 2007
Posts: 7
Location: Tln

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 8:08 pm    Post subject: Reply with quote

Tundub, et on küll õiged asjad! Rolling Eyes Seda terast kutsutakse ka Hitachi white steel.
Natuke ettevaatlikuks teeb mind ühepoolne teritus, pole sellist kogemust lihtsalt, pealegi need noad tunduvad paremakäeliste omad olema. (Ega sina vasakukäeline pole? Embarassed ) Oleks korrektne ka märkida kas noaterad on parema-või vasakukäeliste jaoks! Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Martin



Joined: 29 Sep 2008
Posts: 7

PostPosted: Tue Jan 13, 2009 7:49 am    Post subject: Reply with quote

Kas kuskilt Eesti lähedalt oleks üldse võimalik saada
damaskusest kokanuga.
Brisa lehelt jäid endalegi silma Jaapani kokanoad,
kuid ei oska midagi nende kvaliteedi kohta arvata.
Keegi targem on äkki proovinud.

Mind see ühepoolne teritus niiväga isegi ei häiriks,
Jaapanis on nad sadu aastaid nii olnud miks ei peaks meile sobima Smile

Minimaalne oht on, et tükeldamisel hakkab viltu kiskuma
kuid "ohtlikumad" on noad millel on nagu faas lastud terale ja siis ots on teritatud. Juba kokakoolis hoiatati nende nugade eest.
Ja olen ise ka neid proovinud, tunnetud peaaegu puudub.

Loodaks saada siiski lisainfot nende Brisa terade kohta

Martin
Back to top
View user's profile Send private message
noapoodnik



Joined: 22 Sep 2006
Posts: 90

PostPosted: Tue Jan 13, 2009 8:00 am    Post subject: Reply with quote

brisa terasid olen ma müünud
nii et olen saanud neid näppida
head on. väga head. hullu moodi teravad.
proua vanakaru olla palunud oma köögist säärane tera ära viia,
sest ta oma näppusid liiga väga hindab.

aga see ülim teravus on saadud oma hinnaga
asi on nii kõva ja õhuke, et on muutunud rabedaks.
seega igasugust luud ja konto hirmsalt kardab.

aga see jutt santoku kohta.
deba on oluliselt toekam ja seega siis ka vastupidavam.
terav ta raisk oli ikka lolli moodi.
lähemaid muljeid ehk vanakaru jagab.

mina igatahes väga tahaks kas kõiki kolme või ükskõik millist neist.
kui kunagi rikas olen, siis ostan endale ka.
seni müün ja vesistan ja olen paljasjalgne kingsepp
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Martin



Joined: 29 Sep 2008
Posts: 7

PostPosted: Tue Jan 13, 2009 9:34 am    Post subject: Reply with quote

Samas pean ütlema, et oma kokatöö kogemusega olen saanud selgeks
et näppu on lihtsam lõigata nürimapoolse noaga kui korralikult teritatud noaga.
Terav nuga "teeb" seda mida tal käsitakse teha, nüri nuga aga vahest elab oma elu.
Tähendab siis see seda, et nüri nuga võib lihtsalt libiseda kui lõigata nt. tomatit, sibulat vms. terav nuga aga läheb ilusti läbi nagu kuum nuga võist.

Selline lisa küsimus, kui palju tuleb postikulu juurde kui tellida Brisast?
Santoku mulle just huvi pakub, lisaks tahaks ilusat puitu käepideme jaoks.
Kui ma vaid teaksin mis tähendab stabiliseeritud puit ja kas sobib kööginoale. Kas tasub Soomemaalt tellida või on ka Eestis olemas mingit valikut

Väärispuidu teema on mulle väga võõras. Oleks tore kui kuskil keegi mingi lingi või targa jutu juurde oskab suunata.

Võibolla sai nüüd palju rumalaid küsimusi kuid nagu öeldakse pole olemas lolli küsimust. Smile

Martin
Back to top
View user's profile Send private message
noapoodnik



Joined: 22 Sep 2006
Posts: 90

PostPosted: Tue Jan 13, 2009 9:50 am    Post subject: Reply with quote

stabiliseeritud puit näeb välja nagu ilus väärispuu.
sellega asja puidule sarnased omadused lõppevad.
puidu sisse immutatud kraam teeb asjast stabiilse plastiku.
ei kõdune ega mädane ega ime mingit mustust sisse.

mis puutub brisast ostes transporti, siis sellele on raske vastata.
igal pakil teen ma eraldi hinna, pmst jagan kõigi osaliste vahel transakulud ära.
seega, kui tellid kiirustades ja üksikuna, on kallis.
saad suures pakis koos teistega, on palju odavam.
üldiselt jäävad minu käest saades hinnad küllalt sinna brisa tavahindade kanti.
diilerihinnad selles osas õnneks abiks.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Martin



Joined: 29 Sep 2008
Posts: 7

PostPosted: Tue Jan 13, 2009 12:46 pm    Post subject: Reply with quote

Selge järelikult on kööki ja toiduga kokkupuutuvale noale parim stabiliseeritud puit.
Või on tal liiga plastmassine tunne?
Back to top
View user's profile Send private message
noapoodnik



Joined: 22 Sep 2006
Posts: 90

PostPosted: Tue Jan 13, 2009 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

isiklikult pole nii suurt tükki käes hoidnud, et otsustada oskaks Razz
midagi puidu struktuurist võib vast ehk tunda jääda küll
samas kui sa nagunii puidu korralikult (carnauba) vahaga töötled ja poleerid
siis on kah lihtsalt sile kõva pind
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    noapood.lipso.net Forum Index -> kööginurk All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group